Fejfájás

Tippek, tanácsok azoknak akiknél előfordul a fejfájás és már nem tud kihez fordulni ezen okból kifolyólag.

Fejfájás lehetséges gyógymódjai a saját tapasztalataim alapján

 

A fejfájás nálam több esetben jelentkezhet. Drasztikus időváltozás szinte mindig okozza. De előfordulhat úgy is, hogy nincs ilyen oka. Ekkor sok egyéb oka lehet. Én azt tanácsolom azoknak, akiknek sűrűn fáj a feje és nincs orvosi oka, hogy kezdjenek, el figyelni mi más okozhatja.

Olvasmányaim alapján, és amiket saját magamon tapasztaltam több csoportra oszthatom a fejfájást.

  1. Az időjárás okozza a fejfájást: Ebben az esetben általában a gyógyszer az egyetlen, ami segíthet rajta. De ha nagyon erős a fájdalom, akkor hideg vizes ruha a tarkómra. Ha úgy ébredek reggel, hogy fáj a fejem akkor viszont csak a csöndes ágyban fekvés segít.
  2. Fejfájás 1: Nálam mivel szemüveges vagyok, előfordul, hogy azt mutatja a fejfájás, hogy másik szemüvegre van szükségem.
  3. Fejfájás 2: Ha nem fogyasztom elég folyadékot akkor is előfordulhat fejfájás. Ekkor töltöm magamba a folyadékot. De nem cukros üdítőt. Azt semmi esetre sem. Ilyenkor én a szénsavas ásványvizet tudom ajánlani. Előfordul, hogy a szénsavas ásványvíz már enyhíti az első kortynál a fejfájásom.
  4. Fejfájás 3: Ha nem fogyasztottam azon a napon elég sót akkor is előfordulhat fejfájás. Ezért nem értem, hogy be akarják szabályozni a só fogyasztást. Nekem ebben az esetben sós ropi vagy valami erősebben sózott étel segít.
  5. Fejfájás 4: Ha nem fogyasztok semmi cukrot és túl sok agymunkát végzek akkor is előfordulhat. Erre az esetre az én táskámban mindig van szőlőcukor. Egy szem és egyből segít, de ezt csak akkor alkalmazom, ha tudom, még egy darabig nem tudok enni.
  6. Fejfájás 5: Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy rászoktam a kávéra. Ha nem iszom meg a napi 3 kávét akkor az is okozhatja a fejfájásomat.

Tehát jó tanácsaim, ha valakinek sűrűn fáj a feje: Először menjen el orvoshoz, ha nagyon rendszeresen jelentkezik, és ha másnál sem találnak szervi vagy más egészségügyi okot arra, hogy ilyen sűrűn fájjon, a feje figyeljen a testére. Ez jelzés is lehet. Ha teheti, minden nap mérje a vérnyomását otthon, figyeljen oda, hogy mi okozhatja. Milyen táplálék hiánya vagy esetleg az időjárás. Ne feledjétek, a frontérzékenységgel a legritkábban születnek az emberek. Ez kialakulhat bárkinél. Persze a cukorbetegeknek nem ajánlom a szőlőcukrot. Ez hirtelen meglódítja a cukorszintet, ami náluk nem tehet jót.

A legutolsó esetben nyúljunk gyógyszerhez, ha találunk más gyógymódot. Aki fejfájással gyötrődik, figyeljen magára oda.

 

Köszönöm, hogy elolvastátok ezt a cikket és remélem tudtam legalább néhány sorstársamnak segíteni.